O I Concurso Gastronómico Bocados 2014 despachou máis de 8.000 tapas

As instalacións das adegas Adegas Val Miñor acolleron na tarde de hoxe a entrega de premios do I Concurso Gastronómico de Mini Cociña de Nigrán „Bocados 2014“, nun acto que contou coa presenza do alcalde de Nigrán, Alberto Valverde, a concelleira de Turismo, Cultura e Deporte, Liliana Silva, a concelleira de Promoción empresarial, Comercio e Emplo, Rosa Rodríguez, a presidenta de OVALMI, Déborah Mouriño, e o xerente de Adegas Val Miñor, Carlos Davila, ademais de con máis dunha vintena de hostaleiros participantes no concurso.

A primeira edición deste certame saldouse coa venda de 8.000 bocados, „o que se traduce nunha extraordinaria aceptación tanto por parte dos 20 establecementos hostaleiros participantes como polos visitantes“, observou o rexedor municipal.

A jamonería Alalá, de Panxón, resultou a gran vencedora do evento, ao facerse co premio ao Mellor Bocado 2014 nas dúas modalidades do concurso, as tapas a 1,50 euros e as de 3 euros, coas referencias „Canelón frío de salmón“ e „Bonito Teriyaki“, respectivamente.

Os votos escrutados dos participantes no I Concurso de Minicocina deixaron como finalistas á Tapería A Madorra e o Restaurante J.R. na modalidade de 1,50 euros, e á Tapería Ou Druída e a Tapería A Madorra, na de 3 euros.

O rexedor municipal mostrouse satisfeito ante o éxito desta primeira edición de Bocados 2014, e traslado unha vez máis o apoio do goberno municipal a este tipo de iniciativas, „fundamentais para dinamizar e, sobre todo, desestacionalizar a actividade hostaleira de Nigrán“.

Así mesmo, felicitou á vintena de establecementos participantes nesta primeira edición, „e animoulles a seguir traballando da man da Asociación de Empresarios do Val Miñor OVALMI e o concello á hora de desenvolver iniciativas que reactiven e poñan en valor uno dos alicerces da economía local“, engadiu.